عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ از نیمه اسفندماه وزیر نفت: ۷۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت خام افزوده شد از سرگیری مجدد پرواز مشهد-کراچی با پرواز ایران ایر از ۵ اسفند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید

گرانی بلیت هواپیما در راه است؟

یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: پیش بینی می‌شود در قالب یک نظام کنترل شده به منظور کمک به ایرلاین‌ها در راستای نوسازی ناوگان خود، قیمت بلیت هواپیما افزایش پیدا کند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۰ - ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 April 24
کد خبر: ۱۸۰۹۴۲

به گزارش راهبرد معاصر، اقبال شاکری با اشاره به تلاش ایرلاین ها برای افزایش قیمت بلیت هواپیما در سال جاری، بیان کرد: اخیرا کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی جلسه ای را پیرامون این موضوع با حضور مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و رئیس سازمان هواپیمایی کشور برگزار کرد. بحث اصلی این نشست بهای تمام شده بلیت هواپیما بود که گزارشی به مجلس ارائه شد.

وی در ادامه با بیان اینکه باید به صنعت هواپیمایی کمک کنیم، اظهار کرد: از طرف دیگر باید یک مرجع مشخص برای بهای تمام شده بلیت هواپیما تصمیم گیری کند. ایرلاین ها پیشنهاداتی را به برخی از مراجع مربوطه ارائه دادند اما هنوز به تصویب نرسیده است. از سوی دیگر مقرر شده کمیسیون عمران بازدیدی از بخش فرودگاهی و ایرلاین ها داشته باشد و پیرامون بهای تمام شده بلیت تصمیم نهایی گرفته شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: باید از ایرلاین ها نیز حمایت شود تا بتوانند ناوگان خود را به روز کرده و هواپیماهای خود را تعمیر و نگهداری کنند. به نظر می رسد بالاخره یک مرجعی باید پیرامون قیمت بلیت هواپیما تصمیم بگیرد. تصمیم نگرفتن در خصوص قیمت بلیت ها خودش مشکل اصلی را ایجاد کرده است. پیش بینی می شود قیمت بلیت هواپیما در قالب یک نظام کنترل شده افزایش پیدا کند.

افزایش ۱۰۰ درصدی و چراغ خاموش بلیت هواپیما!

با وجود موافقت سازمان هواپیمایی کشوری با افزایش قیمت بلیت هواپیما، این تصمیم منتظر تصویب ستاد تنظیم بازار است و در این میان اما شرکت‌های هواپیمایی و فروشندگان بلیت که در ماه‌های گذشته به هدف خود نرسیده‌اند، به‌صورت چراغ خاموش قیمت‌ها را در مواردی تا ۱۰۰ درصد هم افزایش داده‌اند.

شرکت‌های هواپیمایی در ماه‌های گذشته تلاش‌ کردند تا قیمت بلیت پرواز را تغییر دهند اما این اتفاق رخ نداد و با وجود برخی کارشکنی‌ها که برخی از ایرلاین‌ها انجام دادند، در نهایت سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرد هرگونه افزایش قیمت منوط به تصمیم ستاد تنظیم بازار است و با هر گران شدنی بدون تصویب ستاد تنظیم، برخورد خواهد شد.

شرکت‌های هواپیمایی تیرماه ۱۴۰۰، به افزایش ۳۰ درصدی قیمت بلیت هواپیما در مسیرهای داخلی اقدام کردند، هرچند همان زمان اعلام شد که این اقدام غیرقانونی است و درنهایت آبان‌ماه، قیمت بلیت پروازهای داخلی نسبت به آنچه که ایرلاین‌ها از ابتدای تیر ماه افزایش داده بودند، حدود ۱۰ درصد کاهش پیدا کرد تا از اول آذر ۱۴۰۰، نرخ‌های جدید اعمال شود و از آن پس تا کنون، مصوبه‌ای برای افزایش قیمت بلیت هواپیما صادر نشده است.

البته محمد محمدی‌بخش -رئیس سازمان هواپیمایی کشوری- به‌تازگی با بیان اینکه از تیرماه ۱۴۰۰ تاکنون، قریب به مدت ۲۲ ماه هیچگونه افزایش قیمتی صورت نگرفته است، گفت که «انجمن شرکت‌های هواپیمایی درخواست افزایش ۱۰۰ درصدی را مطرح کرده که مقرر شده در ستاد تنظیم بازار ارائه شود، البته نظر سازمان هواپیمایی کشوری افزایش ۱۰۰ درصدی نیست.» او البته درباره زمان افزایش قیمت بلیت گفته بود که «صنعت به این اصلاح احتیاج دارد و در غیر این‌صورت دچار مشکل جدی می‌شود.»

شرکت‌های هواپیمایی ملزم هستند قیمت‌های سابق را برای پروازها اعمال کنند؛ سقف قیمت‌ها، در این لینک آمده است؛ با وجود این برخلاف اصرار سازمان هواپیمایی کشوری و انجمن شرکت‌های هواپیمایی به ثابت ماندن قیمت‌ها از تیر ماه ۱۴۰۰، در تصاویر زیر، قیمت‌هایی از مسیرهای مختلف پروازی، حداکثر نرخ‌های تصویب‌شده و نرخ‌هایی که برای فروش گذشته شده، ‌ دیده می‌شود که در مواردی حدود ۲.۵ برابر قیمت‌های مجاز است. برای مثال در مسیر تهران به اهواز، در حالی که حداکثر نرخی که دی ماه ۱۴۰۰، ۹۰۲ هزار تومان تصویب شده، قیمت‌هایی تا دو میلیون و ۴۰۰ هزار تومان هم دیده می‌شود.

به طور مثال سقف قیمت بلیت تهران به مشهد ۹۸۳ هزار تومان است، اما بلیت‌هایی به قیمت یک میلیون و ۶۲۲ هزار تومان هم در میان نرخ‌ها دیده می‌شود.

از سوی دیگر، درحالی که نرخ بلیت تهران به شیراز حداکثر باید ۸۹۵ هزار تومان باشد، اما قیمت بلیت پرواز به این شهر تا دو میلیون و ۲۶۹ هزار تومان هم پیش رفته است.

قیمت بلیت تهران به اهواز هم رکورد زده و با وجود حداکثر نرخ ۹۰۱ هزار تومانی، دو میلیون و ۴۲۱ هزار تومان به فروش می‌رود.

حداکثر نرخ بلیت تهران به اصفهان نیز ۷۲۸ هزار تومان در نظر گرفته شده، اما برخی بلیت‌های این مسیر تا یک میلیون و ۴۷۰ هزار تومان هم قیمت‌گذاری شده است.

سقف قیمت پرواز تهران به بیرجند هم ۸۹۷ هزار تومان اعلام شده، اما یک میلیون و ۴۷۹ هزار تومان به فروش می‌رسد.

بلیت تهران به ماهشهر هم باید حداکثر ۹۵۲ هزار تومان باشد اما به دو برابر قیمت و با یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان هم قیمت‌گذاری شده است.

نرخ بلیت تهران به کرمان حداکثر باید ۹۸۷ هزار تومان باشد، اما تا یک میلیون و ۸۰۷ هزار تومان هم پیش رفته است.

حداکثر قیمت بلیت شیراز به مشهد نیز یک میلیون و ۱۴۰ هزار تومان در نظر گرفته شده، اما یک میلیون و ۳۶۲ هزار تومان نیز به فروش می‌رسد.

اگرچه سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرده که مسافران در صورت مواجهه با قیمت‌های نامتعارف، می‌توانند به این سازمان مراجعه کرده و شکایت خود را اعلام کنند تا به این شکایات رسیدگی شود؛ اما به نظر می‌رسد قیمت‌های نامتعارف از حد معمول فراتر رفته‌اند و در چندین مسیر پروازی و توسط چندین شرکت هواپیمایی تخلف شده است.

از طرف دیگر در شرایطی که ایرلاین‌ها معتقدند در شرایط سختی قرار گرفته‌اند و هزینه‌های دلاری، افزایش دستمزد و مشکلات تحریمی، افزایش قیمت‌ها را می‌طلبد تنها منتظر ابلاغ ستاد تنظیم بازار هستند تا قیمت‌ها را تغییر دهند، باید دید بالاخره هماهنگی‌های نهایی میان سازمان هواپیمایی کشوری و ستاد تنظیم بازار کی به نتیجه می‌رسد و چه تصمیمی برای این صنعت گرفته خواهد شد./ ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار